fbpx

Vitamin C je naučno podržan i dermatološki omiljeni sastojak koji može pomoći u usporavanju preranog starenja kože, sprečavanju oštećenja od sunca i poboljšanju izgleda bora, tamnih fleka i akni. Vitamin C je antioksidant, što znači da se bori protiv štetnih slobodnih radikala (toksina) koji dolaze u kontakt sa vašom kožom iz spoljašnjih izvora, kao što je zagađenje vazduha, ili iz unutrašnjosti tela kao rezultat normalnih procesa, kao što je vaš metabolizam. Primena vitamina C može poboljšati ukupni izgled kože.

 

Prednosti vitamina C za kožu

Kliničke studije pokazale su da vitamin C može imati pozitivan efekat na sprečavanje pojave bora na licu. Svakodnevna upotreba formulacije vitamina C tokom najmanje tri meseca poboljšava izgled finih i grubih bora lica i vrata, kao i ukupnu teksturu i izgled kože.

Vitamin C, kada se koristi u kombinaciji sa kremom za sunčanje, takođe pomaže u zaštiti kože od štetnih ultraljubičastih zraka. Kliničke studije su pokazale da kombinovanje vitamina C sa drugim aktuelnim sastojcima, naime ferulnom kiselinom i vitaminom E, može umanjiti crvenilo i pomoći u zaštiti kože od dugotrajnih oštećenja izazvanih štetnim sunčevim zracima. Takođe, vitamin C pomaže smanjivanju pojave tamnih fleka, tako što blokira stvaranje pigmenta u našoj koži.

Pored toga, vitamin C, kroz svoja antiinflamatorna svojstva koja pomažu u kontroli proizvodnje sebuma (ulja) unutar kože, delotvoran je kod akni. 

 

Kako koristiti vitamin C za poboljšanje lica?

Tokom jutarnje rutine nege kože, primenite sledeće korake

  • Prvo, nansesite nežno sredstvo za čišćenje kože, micelarnu vodu
  • Zatim, naneti nekoliko kapi seruma vitamina C na lice i vrat
  • Na kraju, nanesite hidratantnu kremu

Kako biste uočili prve rezultate, može proći do tri meseca redovne upotrebe. Prilikom upotrebe vitamina C, može doći do blagog osećaja peckanja. Međutim, ako osetite značajnu nelagodnost ili iritaciju, prestanite da koristite vitamin C serum i konsultujte se sa svojim lekarom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *