fbpx

Savetovalište za mlade

Savetovaliste za mlade

Ko smo mi?

Zašto?

Da bi mlada osoba potražila pomoć, potrebna je velika hrabrost. U većini slučajeva, kada je u pitanju obraćanje psihologu ili drugom stručnom licu, prisutan je osećaj srama i nesigurnosti u vezi određenog problema.

Takođe, neretko dolazi i do toga da mlada osoba nema kome da se obrati kada se suočava sa preprekom u životu.

Zbog toga, hoćemo da pomognemo svim mladim ljudima da dobiju odgovore na sva pitanja, bila ona psihološke ili ginekološke prirode, i praktična pomoć, ukoliko je potrebno.

Procenjuje se da, u Srbiji, u proseku, svaka 5 mlada čoveka u školskoj učionici, imaju problem, poput anksioznosti, straha, osećaja srama itd. Četvrtina sedamnaestogodisnjih devojaka ima problem sa samopouzdanjem i sklona je samopovređivanju, dok u svetu broj samoubistava raste, pogotovu među mladim dečacima, do 17 godina.

Mladim ljudima pružamo mogućnost za brigu o svom mentalnom zdravlju. Osnažujemo odrasle da budu najbolja podrška mladim ljudima u njihovom životu. A mladim ljudima dajemo prostor i samopouzdanje da čuju njihov glas i promene svet u kojem živimo.

Kako možemo da pomognemo?

  • Besplatno psihološko savetovanje mladih osoba, preko e-maila ili lično u Domu zdravlja Bormedic.
  • Besplatni redovni ginekološki pregledi za devojke srednje škole, dva puta godišnje, uz đačku knjižicu
  • Besplatno ginekološko savetovanje – razgovor sa ginekologom ukoliko devojka ima problem ginekološke prirode,nije sigurna da li ima problem,doživela je neprijatno iskustvo, ili samo želi dodatne informacije s obizrom da ima ili  planira da ima seksulne odnose u skorijoj budućnosti
Savetovaliste za mlade

Svaka mlada osoba može nas kontaktirati, anonimno ili ne, preko emaila koji će se koristiti isključivo za savetovalište. Na toj email adresi moguće je postaviti pitanje psihologu, ginekologu ili urologu. Takođe, moguće je zakazati i lični dolazak u Dom zdravlja Bormedic ukoliko osobi tako više odgovara.

Ljubav i briga za mlade ljude.

Savetovaliste za mlade

Naša misija

Savetovaliste za mlade

Ponosimo se tobom, zbog toga kakva si osoba.

Savetovaliste za mlade

Hoćemo da doprinesemo oblikovanju društva gde se nijedna mlada osoba ne oseća usamljeno, uplašeno i zbunjeno. Ukoliko je osoba imala iskustvo koje je doživela kao neprijatno, ali oseća dozu srama ili nesigurnosti da to podeli sa nekim iz okruženja, može se obratiti nama. Mi ćemo pomoći da stvari u glavi budu jasnije sagledane i posavetujemo u vezi daljih koraka.

Želimo da pomognemo svim mladim ljudima, starijim od 16 godina, da dobiju podršku koja im je potrebna, bez obzira na prirodu problema.

Tadođe, želimo da podignemo svest, među mladim ženama, o važnosti redovnih ginekoloških pregleda. Osobe počinju da budu seksulano aktivne nakon napunjenih 16 godina. Mlade žene u tom uzrazstu u većini slučajeva nemaju razvijenu svest o važnosti godišnjih ginekoloških pregleda i informacija kojima bi trebalo raspolagati pre ulaska u seksualni život.

Još jedna stvar je jako važna, mladim ljudima nije uvek prijatno govoriti o seksualnim iskustvima i potencijalnim posledicama imanja odnosa.

Zbog toga, hoćemo da pomognemo svim mladim ljudima da dobiju odgovore na sva pitanja, bila ona psihološke prirode ili ginekološke, i praktične medicinske pomoći.

Naš tim

Marija Vučetić

Psiholog

Marija Vučetić

Lekar

Ginekolog

Dr Miki Jevremović

Lekar

Ginekolog

Dr Marina Milojković Jovanović

Kako možeš da nas kontatiraš?