[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”11716″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][zozo_vc_section_title text_align=”left” title=”Ko smo mi?” title_weight=”” content_size=”15px”]

Zašto?

Da bi mlada osoba potražila pomoć, potrebna je velika hrabrost. U većini slučajeva, kada je u pitanju obraćanje psihologu ili drugom stručnom licu, prisutan je osećaj srama i nesigurnosti u vezi određenog problema.

Takođe, neretko dolazi i do toga da mlada osoba nema kome da se obrati kada se suočava sa preprekom u životu.

Zbog toga, hoćemo da pomognemo svim mladim ljudima da dobiju odgovore na sva pitanja, bila ona psihološke ili ginekološke prirode, i praktična pomoć, ukoliko je potrebno.

Procenjuje se da, u Srbiji, u proseku, svaka 5 mlada čoveka u školskoj učionici, imaju problem, poput anksioznosti, straha, osećaja srama itd. Četvrtina sedamnaestogodisnjih devojaka ima problem sa samopouzdanjem i sklona je samopovređivanju, dok u svetu broj samoubistava raste, pogotovu među mladim dečacima, do 17 godina.

Mladim ljudima pružamo mogućnost za brigu o svom mentalnom zdravlju. Osnažujemo odrasle da budu najbolja podrška mladim ljudima u njihovom životu. A mladim ljudima dajemo prostor i samopouzdanje da čuju njihov glas i promene svet u kojem živimo.

[/zozo_vc_section_title][zozo_vc_section_title text_align=”left” title=”Kako možemo da pomognemo?” title_weight=”” content_size=”15px”]

[/zozo_vc_section_title][vc_single_image image=”11763″ img_size=”full” alignment=”center”][zozo_vc_section_title text_align=”left” title=”” title_weight=”” content_size=”15px”]

Svaka mlada osoba može nas kontaktirati, anonimno ili ne, preko emaila koji će se koristiti isključivo za savetovalište. Na toj email adresi moguće je postaviti pitanje psihologu, ginekologu ili urologu. Takođe, moguće je zakazati i lični dolazak u Dom zdravlja Bormedic ukoliko osobi tako više odgovara.

[/zozo_vc_section_title][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/3″][zozo_vc_section_title text_align=”center” title=”Ljubav i briga za mlade ljude.” title_weight=””][/zozo_vc_section_title][vc_single_image image=”11767″ img_size=”large” alignment=”center”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/3″][zozo_vc_section_title text_align=”center” title=”Naša misija” title_weight=”” content_size=”20px”][/zozo_vc_section_title][vc_single_image image=”11766″ img_size=”large” alignment=”center”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/3″][zozo_vc_section_title text_align=”center” title=”Ponosimo se tobom, zbog toga kakva si osoba.” title_weight=””][/zozo_vc_section_title][vc_single_image image=”11768″ img_size=”large” alignment=”center”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_empty_space][zozo_vc_section_title text_align=”left” title=”” title_weight=”” content_size=”15px”]

Hoćemo da doprinesemo oblikovanju društva gde se nijedna mlada osoba ne oseća usamljeno, uplašeno i zbunjeno. Ukoliko je osoba imala iskustvo koje je doživela kao neprijatno, ali oseća dozu srama ili nesigurnosti da to podeli sa nekim iz okruženja, može se obratiti nama. Mi ćemo pomoći da stvari u glavi budu jasnije sagledane i posavetujemo u vezi daljih koraka.

Želimo da pomognemo svim mladim ljudima, starijim od 16 godina, da dobiju podršku koja im je potrebna, bez obzira na prirodu problema.

Tadođe, želimo da podignemo svest, među mladim ženama, o važnosti redovnih ginekoloških pregleda. Osobe počinju da budu seksulano aktivne nakon napunjenih 16 godina. Mlade žene u tom uzrazstu u većini slučajeva nemaju razvijenu svest o važnosti godišnjih ginekoloških pregleda i informacija kojima bi trebalo raspolagati pre ulaska u seksualni život.

[/zozo_vc_section_title][vc_single_image image=”11758″ img_size=”full” alignment=”center”][zozo_vc_section_title text_align=”left” title=”” title_weight=”” content_size=”15px”]

Još jedna stvar je jako važna, mladim ljudima nije uvek prijatno govoriti o seksualnim iskustvima i potencijalnim posledicama imanja odnosa.

Zbog toga, hoćemo da pomognemo svim mladim ljudima da dobiju odgovore na sva pitanja, bila ona psihološke prirode ili ginekološke, i praktične medicinske pomoći.

[/zozo_vc_section_title][/vc_column][vc_column width=”1/3″][zozo_vc_section_title text_align=”center” title=”Naš tim” title_weight=””][/zozo_vc_section_title][vc_single_image image=”11793″ img_size=”large” alignment=”center”][zozo_vc_section_title text_align=”center” sub_title=”Psiholog” title=”Marija Vučetić” title_weight=”” sub_title_size=”Psiholog”][/zozo_vc_section_title][vc_single_image image=”11133″ img_size=”large” alignment=”center”][zozo_vc_section_title text_align=”center” sub_title=”Ginekolog” title=”Dr Miki Jevremović” title_weight=”” sub_title_size=”Ginekolog”][/zozo_vc_section_title][vc_single_image image=”11133″ img_size=”large” alignment=”center”][zozo_vc_section_title text_align=”center” sub_title=”Ginekolog” title=”Dr Marina Milojković Jovanović” title_weight=”” sub_title_size=”Ginekolog”][/zozo_vc_section_title][zozo_vc_feature_box text_align=”center” title_style=”title-below” type=”fontawesome” icon_size=”exlarge” icon_shape=”icon-circle” icon_hover_style=”icon-hv-bg-icon” title=”Kako možeš da nas kontatiraš?” title_align=”center” icon_fontawesome=”far fa-envelope” icon_icomoonpack2=”icomoon2 icomoon2-email” icon_color=”#ffffff” icon_hv_color=”#ffffff” content_size=”20px”]savetovalistezamlade@bormedic.rs[/zozo_vc_feature_box][/vc_column][/vc_row]